Medikal Estetik

Medikal estetik ; cerrahi müdahale gerektirmeyen bir takım kozmetik uygulamalarla cilt ve vücut görünümünün tedavisini amaçlayan daldır.

Yaşlanma başta olmak üzere doğal ve yapay etkenler, cildin eski görünümünü kaybetmesine ve deforme olmasına neden olabiliyor. Dış görüntüsünden hoşnut olmayan kişilerin ise cerrahi ve cerrahi işlem gerektirmeyen pek çok yöntem günümüzde sıklıkla tercihi olmaya devam ediyor.

Hüma Hastanesi, profesyonelliği ve yüksek düzeyde teknolojiyi ön planda tutan Medikal Estetik Kliniğinde sizlere sağlığı ve güzelliği bir arada sunuyor.

MEDİKAL ESTETİK UYGULAMALARI

Medikal estetik uygulamaları aşağıda sıraladık.

Botoks nedir?

Botoks, botulinum toxin kelimesinin kısaltılmış halidir. Bakteri özlü oluşturulmuş bir protein çeşididir. Botoks, beyin ve kas arasında bu iletişimi sağlayan asetilkolin adı verilen maddeye etki ederek, yüzdeki kırışık görünüme neden olan küçük kas gruplarının kasılmasını engeller ve kırışıklıkların minimuma indirilmesini sağlar.

Kısa sürede uygulandığı kişide kırışık ve yaşlı cilt görünümünü ortadan kaldırıcı etki göstererek kişiye daha estetik görünüm sağlamaktadır. Botoks, aynı zamanda ifade tasarımı yapılmasını da sağlamaktadır.

Yüzdeki çizgiler sebebiyle sinirli, stresli duruşu olan kişiler botoks ile bu durumdan kolaylıkla kurtulabilme fırsatı yakalayabilmektedir.

Botoks Nasıl uygulanır?

Botoks uygulaması ince bir iğne ucu aracılığı ile yapılmaktadır. İnce olan iğne ile özel tasarlanmış küçük enjektörler kullanılır. Uygulama kas tabakasına yapılır. Botoks işlemi yaptırırken iğne batması gibi bir hafif bir yanma hissedilmektedir. Bunun haricinde herhangi bir ağrı hissedilmez. Bununla birlikte, işlem yapılırken hassas bireylerde lokal anestezi krem uygulaması ve buz uygulaması yapılmaktadır.

Botoks Etkisi Ne Kadar Sürer?

Botoksun etkisi 4-6 aya kadar sürmektedir. Tekrarlayan botoks uygulamalarında birçok hastada bu süre uzamaktadır. Botoksun etki süresi yapıldıktan 4-6 ay sonra aniden bitmez, zamanla azalarak kaybolur. Uzun süredir botoks yaptıran bir kişi, işlem etkisini kaybettikten sonra bile hiç botoks yaptırmadığı halinden daha az kırışıklığa sahip olur. Bu yüzden botoks bir kırışıklık engelleyici tedavi olarak da kullanılmaktadır.

Yüz Botoksu

Göz çevresi Botoksu

Alın Botoksu

Kaş Arası Botoksu

Dudak üstü (Sigara çizgileri) Botoksu

Dudak Kenarı (üzgün surat) Botoksu

Gummy Smile (Gülerken dişetlerinin görünmesi) Botoksu

Burun Üstü (Tavşan çizgileri) Botoksu

Masseter (Çiğneme) Botoksu

Nefertiti (Boyun ve Dekolte) Botoksu

Eller ve avuç içi Botoksu

Terleme Botoksu

Migren Botoksu

MEDİKAL ESTETİK DOLGU UYGULAMALARI

Burun Dolgusu: Burun bölgesinde eğrilik ve simetri bozuklukları, burun ucu düşüklüğü gibi probleme sahip kişilerde cerrahi işleme gerek kalmadan estetik bir burun görünümünü elde edilmesini sağlayan ağrısız ve acısız bir işlemdir.

Burun dolgusu öncesi uygulama yapılacak bölgeye lokal anestezik krem sürülerek 15-20 dakika bekletildikten ve bölge dezenfekte edildikten uygun dozlarda dolgu malzemesi deri altına enjekte edilir

Ortalama 1-1,5 yıl arasında kalıcılığı olan ve uygulaması yaklaşık 15-20 dakika süren bu işlemden sonra kişi günlük hayatına hemen geri dönebilir.

Burun dolgusunun en büyük avantajı kişinin burnuna istenilen formun verilebilmesidir. Ana kemikteki boşluklar doldurularak daha iyi bir profil görüntüsü elde edilebilir. Aynı şekilde burun ucu form bozuklukları belli ölçülerde giderilebilir ve buruna daha kalkık bir görüntü verilebilir.

Elmacık-Yanak Dolgusu: Dolgu tekniği ile yüzdeki estetik sorunlara pratik ve hızlı bir şekilde çözüm bulmak amacıyla yapılan yanak dolgusu ile kişinin yanaklarındaki hacim eksiklikleri 15 dakika süren bir operasyon ile başarılı bir şekilde tedavi edilebilir. Dolgu malzemesi olarak genellikle cildin doğal yapısında bulunan hyalüronik asit dolgusu tercih edilir.

Dudak Dolgusu: Dudaklara hacim kazandırmak ve estetik görünümünü artırmak için uygulanan dudak dolgusu işlemi ağrısız ve 10-15 dakika süren bir dolgu işlemdir.

Nazolabial Dolgu: Halk arasında gülme çizgileri olarak bilinmekte olan Nazolabial çizgiler kişiler güldükleri zamana daha belirgin olarak ortaya çıkmaktadır. Nazolabial dolgu işlemi ile derin çukur görünümünün ortadan kalkması ve bu bölgedeki dokuların daha canlı ve dolgun bir görünüme sahip olması sağlanmaktadır.

Göz Altı Işık Dolgusu: Göz altı torbaları, morlukları ve şişlikler kişinin genetik yapısına da bağlı olmakla birlikte genellikle 30 lu yaşlarda daha belirgin hale gelmeye başlar. Göz altı ışık dolgusu ile kişilerin göz altları ağrı ve acı duymadan sağlıklı bir görünüme kavuşur. Hyaluronik asit su oranı yüksek jelin vücutta erimesi sağlanarak yapılan bu işlemin kalıcılığı 1-1,5 yıldır.

Çene ve Jawline Dolgusu: Çenedeki ileri ya da geri duruşun yüz estetiğini bozduğu ya da daha belirgin çene görünümü isteyen kişilere uygulanan bir yöntemdir. Kişinin sadece çene bölgesi uyuşturularak uygun dozda hiyaluronik asit dolgu enjekte edilerek yapılır. Çene dolgusu seansı yaklaşık 15 dakika sürer ve iyileşme süreci hızlıdır.

Şakak Dolgusu: Yüzde uyumu sağlamak amacıyla yapılan ve şaşakların belirginleşmesini sağlayan botoks işlemidir.

PİNK GLOW (PARİS IŞILTISI):

Cildin yenilenmesini sağlayan ve son dönemin en gözde uygulamalarından biri olan Paris Işıltısı yüz gölgesinin daha genç ve sağlıklı görünmesi için gerçekleştirilen estetik uygulamalardan biridir.

Paris Işıltısı Nasıl Uygulanır?

Lokal cilt temizliğinin ardından, hassas bireylerde anestezik krem sürülüp 20 dakika beklenir. Ardından mezoterapis iğnesi ile papül (cildi hafif kabartacak şekilde) oluşturarak enjekte edilir.

Yüz, boyun, dekolte, el gibi yaşlanma belirtilerinin görüldüğü noktalara daha taze ve parlak bir görünüm vermek için uygulanabilir. Belirli seanslar ile tekrarlanabilen Paris ışıltısı ile cildinizdeki farklılıklar canlılık, parlaklık ve gençlik olarak kendini gösterecek, kendinizi daha güzel hissedebileceksiniz.

İp Askı ile Yüz Germe İşlemi (Fransız Askısı):

Cilt yüzeyinin altındaki dokuyu yükseltmek için insan vücuduna uyumlu esnek ipler ile cerrahisiz yüz gençleştirme yöntemlerinden biridir. Yüz hatlarından memnun olmayan, kırışıklık ve sarkma şikayetleri bulunan kişiler cilt durumlarına göre uzman görüşü İp Askı alternatifleri ile tercihlerini yapabilirler.

İp Aksı Uygulama Bölgeleri

Bu yöntemde ip askının uygulama bölgeleri mimik hareketlerine göre değişebiliyor olsa da çoğunlukla aynıdır. Yüzde ve vücutta yerini alan ip askı uygulama bölgelerini şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Yanaklar
  • Çene altı
  • Elmacık kemikleri
  • Yüzün oval hattı
  • Alın çizgileri
  • Kaz ayakları
  • Kaş bölgesi
  • Boyun

İşlem Süreci

  • Lokal anestezi altında yapılan ip askı uygulaması sırasında hasta acı ya da ağrı hissetmez.
  • Yapılacak işleme bağlı olarak süre değişebilir. Ancak genellikle 20 dakikada tamamlanır.
  • Hastaya yapılan ip askı uygulamasında dikiş atılmasına gerek olmaz.
  • İşlem sırasında iplerin baş içinde kulak üzerine tutunması sağlanır.
  • Vücut için germe işleminin yapılması durumunda ip askılar daha farklı bölgelere tutturulur.
  • İşlemin ardından klinik istirahat ya da ev istirahati gerekmez.
  • Bireyler günlük yaşantısına geri dönebilir.

7 Nisan 2024 tarihinde Hüma Hastanesi tarafından düzenlendi.